Τι είναι η διαγνωστική υστεροσκόπηση- λήψη βιοψίας ενδομητρίου;

Η διαγνωστική υστεροσκόπηση είναι μια από τις πιο συχνά πραγματοποιούμενες επεμβάσεις στην γυναικολογία. Είναι μια ανώδυνη και αναίμακτη ιατρική πράξη, η οποία πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια στα χέρια χειρουργών με κατάλληλη εκπαίδευση.

dr_georgios_grigoriadis_ser_img_laparoskopisi_1

Πότε απαιτείται η διαγνωστική υστεροσκόπηση;

Η διαγνωστική υστεροσκόπηση μπορεί να χρειαστεί σε περιπτώσεις πεπαχυσμένου ενδομητρίου (εσωτερική επένδυση της μήτρας), αιμορραγίας μετά την εμμηνόπαυση, υπογονιμότητας ή επαναλαμβανόμενων αποβολών καθώς και όταν τα ευρήματα του κολπικού υπερηχογραφήματος δεν είναι διαγνωστικά και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως μπορούμε να δούμε την κοιλότητα της μήτρας «με γυμνό μάτι» και, παράλληλα, να λάβουμε στοχευμένες βιοψίες από οποιαδήποτε περιοχή κρίνουμε απαραίτητο, ελαχιστοποιώντας, έτσι, τον ανεπιθύμητο τραυματισμό του ενδομητρίου.

Πώς πραγματοποιείται η στοχευμένη λήψη βιοψίας ενδομητρίου;

Αυτή η επέμβαση γίνεται, συνήθως, υπό αναισθησία, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να πραγματοποιηθεί και χωρίς. Περνάμε το ειδικό εργαλείο (υστεροσκόπιο) μέσα από τον τράχηλο της μήτρας, στο εσωτερικό της μήτρας. Αφού δούμε λεπτομερώς το εσωτερικό της μήτρας, περνάμε ένα μικροσκοπικό εργαλείο, το οποίο μας επιτρέπει να λάβουμε μία ή περισσότερες βιοψίες από οποιαδήποτε περιοχή μας φαντάζει ύποπτη. Κατόπιν, το δείγμα αποστέλλεται για ιστολογική εξέταση.

Ανάρρωση από τη διαγνωστική υστεροσκόπηση και λήψη βιοψίας ενδομητρίου:

Η ανάρρωση είναι ταχύτατη, αναίμακτη και ανώδυνη. Δεν διαφέρει από την διαγνωστική υστεροσκόπηση χωρίς λήψη βιοψίας. Παίρνετε εξιτήριο από την κλινική την ημέρα της επέμβασης.

Εμπιστευθείτε τον Δρ. Γρηγοριάδη Γεώργιο για να πραγματοποιήσει την υστεροσκόπησή σας με απόλυτη ασφάλεια. Ο ιατρός, με πολυετή εκπαίδευση στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σε κέντρα της Αγγλίας και της Γαλλίας, έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό υστεροσκοπήσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα για τις ασθενείς του.