Διαγνωστική Λαπαροσκόπηση.

Η διαγνωστική λαπαροσκόπηση είναι η απλούστερη μορφή λαπαροσκόπησης, κατά την οποία ο χειρουργός εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα που του δίνει η λαπαροσκοπική κάμερα να δει «με γυμνό μάτι» την ανατομία. Δεν περιλαμβάνει κάποια παρέμβαση πέραν κάποιων απλών χειρουργικών πράξεων, όπως π.χ. η λύση απλών συμφύσεων.

Λαπαροσκοπική Αφαίρεση (excision) Ενδομητρίωσης.

Η ενδομητρίωση είναι καλοήθης νόσος της αναπαραγωγικής ηλικίας, η οποία σχετίζεται με πόνο και υπογονιμότητα. Αναγνωρίζουμε 3 τύπους ενδομητρίωσης: την περιτοναϊκή ενδομητρίωση (επιφανειακή), το ενδομητρίωμα (σοκολατοειδής κύστη ωοθήκης) και τη διηθητική ενδομητρίωση. Και για τους 3 τύπους της νόσου...

Λαπαροσκοπική Υστερεκτομή (αφαίρεση μήτρας).

Η υστερεκτομή (αφαίρεση της μήτρας) είναι μια από τις πιο συχνές γυναικολογικές επεμβάσεις. Η υστερεκτομή μπορεί, πέραν συγκεκριμένων εξαιρέσεων, να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια λαπαροσκοπικά (με τη χρήση, δηλαδή, μικρών τομών) με ταχύτατη ανάρρωση και εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα κι έχει, εν πολλοίς...

Λαπαροσκοπική Αφαίρεση Ινομυώματος.

Το ινομύωμα είναι συχνός, καλοήθης όγκος της μήτρας. Αν και δεν χρειάζεται πάντα να αφαιρείται, εφόσον υπάρχει ένδειξη για αφαίρεση, αυτή γίνεται λαπαροσκοπικά ή υστεροσκοπικά.

Λαπαροσκοπική Αφαίρεση Κύστης Ωοθήκης.

Η κύστη ωοθήκης είναι συχνό εύρημα που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα είτε όχι. Αν και δε χρειάζεται πάντα αφαίρεση, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, η λαπαροσκοπική μέθοδος είναι η μέθοδος εκλογής.

Λαπαροσκοπική Αφαίρεση Εξωμήτριας Κύησης.

Η εξωμήτρια (ή έκτοπη) κύηση αφορά περίπου το 1% των συλλήψεων. Είναι μια μη βιώσιμη, και δυνητικά επικίνδυνη, κύηση, στην οποία το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται εκτός της κοιλότητας της μήτρας. Συχνά απαιτείται η χειρουργική αντιμετώπιση, η οποία και γίνεται λαπαροσκοπικά.

Λαπαροσκοπική Χειρουργική Σαλπίγγων.

Η σάλπιγγα είναι ο λεπτός σωλήνας που ενώνει την ωοθήκη με τη μήτρα. Τόσο η αριστερή όσο και η δεξιά σάλπιγγα παίζουν σημαντικό ρόλο στην μεταφορά του ωαρίου από την ωοθήκη στη μήτρα. Ωστόσο, η φυσιολογική τους ανατομία μπορεί να καταστραφεί ως αποτέλεσμα λοίμωξης, προηγούμενων χειρουργείων ή νόσων όπως η...

Λαπαροσκοπική Λύση Συμφύσεων.

Οι συμφύσεις είναι μη φυσιολογικός, ουλώδης ιστός ο οποίος αναπτύσσεται μεταξύ των οργάνων, ως αποτέλεσμα προηγούμενης λοίμωξης (π.χ. πυελική φλεγμονώδης νόσος, χειρουργείων ή νόσων όπως η ενδομητρίωση). Αφαιρούνται με απόλυτη ασφάλεια λαπαροσκοπικά, από χειρουργούς με κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία.

Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Πρόπτωσης Μήτρας- Πυελικών Οργάνων.

Η πρόπτωση μήτρας και πυελικών οργάνων είναι συχνή, ιδιαίτερα σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Αν και όχι πάντα, η πρόπτωση μπορεί να προκαλέσει έντονα συμπτώματα, τα οποία χρήζουν χειρουργικής αποκατάστασης. Σε αυτήν την περίπτωση, η λαπαροσκοπική χειρουργική προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.